Johan

Mijn ervaring met Varrari’s Huis is heel positief en in de bijna twee jaar dat ik er verbleef ben ik als persoon enorm vooruit gegaan. Er wordt goed gekeken naar wie jij als persoon bent en wat jij nodig hebt om weer op je eigen benen te staan. Hierin heb ik zelf ook veel bewegingsruimte gehad, dus alles kon min of meer op mijn eigen tempo. Er werd ook echt samen met mij gekeken naar wat mijn hulpvraag is en hoe wij die doelen gaan bereiken. Er wordt dus goed naar je geluisterd en dat is iets waar ik veel waarde aan hecht. Dit wil niet zeggen dat je niet gestuurd wordt of dat er niet op de rem wordt getrapt wanneer dit nodig is.

De begeleiding is naar mijn mening over het algemeen heel goed in het ingrijpen als zij zien dat er iets niet goed gaat of als ze denken dat je te lang tegen een probleem aanloopt en hier zelf niet uitkomt. In mijn geval heeft dat ervoor gezorgd dat ik toch een trauma therapie heb gevolgd, wat iets is waar ik zelf eigenlijk niet aan toe wilde geven. De begeleiding zag dat het echt nodig was en ik denk dat die stap juist hetgeen is wat mij ook het meeste heeft geholpen.

Ik ben iedereen van Varrari’s Huis heel dankbaar voor de betrokken zorg die zij mij hebben gegeven. Dankzij hen heb ik het vertrouwen en de basis gekregen om weer op een stabiele manier door te gaan met leven.