Meike

Hoi, ik ben Meike, ben 20 jaar en woon nu ongeveer 2,5 jaar bij Varrari’s Huis.

Ik ben uit huis gegaan omdat het thuis niet lekker verliep door wat omstandigheden. Mijn start was bij Varrari’s Huis ook niet vlekkeloos; ik zat veel in gebruik van middelen en mijn persoonlijke en huiselijke hygiëne was ook ver te zoeken. Ik werkte veel te veel, kon moeilijk bij mijn gevoel komen, en was ontzettend onzeker, maar dat wou ik niet laten zien aan de mensen om me heen want dat was niet ‘’stoer’’. Ik legde altijd de lat voor mezelf veel te hoog, waardoor ik mezelf vond falen als ik mijn doel niet behaalde. Daardoor had ik ook veel irritaties naar mezelf toe.

Ik begon in te zien dat mijn gedrag niet oké was en dat ik iets moest veranderen, maar ik wist niet goed wát ik moest veranderen totdat ik erachter kwam dat ik niet één ding moest veranderen maar ALLES! Ik ben daardoor in 2019 naar Yes We Can Clinics geweest. Ik ben er daar achter gekomen wat wel en wat niet goed voor me is en dat drugs/mijn oud gedrag niet de oplossing is. Sinds ik terug ben van YWCC gaat het goed met me. Ik heb alles op de rit envoel me veel zekerder, want als ik nu ‘’faal’’ hoef ik niet meer boos te worden. Nu doe ik ‘’falen met flair’’, oftewel ik doe mijn best en meer dan dat kan ik niet doen. Lukt het me nu niet? Dan lukt het op een later moment wel.

Ik zit heel goed in mijn herstel, ik ga naar meetings, ik werk aan de stappen en ik heb een sponsor. Dit had ik nooit kunnen behalen zonder de hulp van begeleiding! Ik kan altijd alles met hun bespreken en krijg suggesties. Ook al zijn sommige suggesties in het begin echt niet leuk om te horen en heb ik daar wat weerstand tegen, kom ik er altijd achter dat het wel de juiste suggesties zijn en dan lachen we daarna weer over mijn weerstand.

Ik ben Varrari’s Huis zo ongelooflijk dankbaar en ik heb zielsveel respect voor iedereen!

Mijn motto is dan ook:

‘’Het werkt wanneer je eraan werkt’’