Werkwijze

Juist dat wat moeite kost blijkt achteraf de moeite waard!
Bij Varrari’s huis leren/trainen we de jongere geleidelijk aan om, voor ons alledaagse activiteiten te doen: boodschappen, shoppen, koken, schoonmaken, ‘de was’, budgetteren, een praatje maken, etc. Kortom; wij leren ze zelfstandig te worden.

Maar vooral laten we ze ervaren dat ze zich nog veel verder kunnen ontwikkelen als ze daar maar moeite voor blijven doen; véél verder zelfs dan het ‘etiketje’ dat ze in het verleden vaak vanwege hun achtergrond, problematiek of beperking door onze maatschappij opgeplakt hebben gekregen. Ons team van begeleiders zijn er om ze gedurende de dag o.a. te wijzen op en te helpen met hun eigen leerdoelen.

5b08e5f53e7a5671e57df914591491e0

Wij ervaren met grote regelmaat dat niet de activiteiten zelf, maar het verwerken van de prikkels die hierbij ontstaan, het voor de jongere moeilijk maken om volwaardig en zelfstandig aan de maatschappij deel te nemen. Op basis van het persoonlijk ontwikkelingsvermogen leren we de jongere dan ook vooral hoe hij of zij kan/moet omgaan met bepaalde ongestructureerde situaties bij dit soort activiteiten: “hoe doe ik dat…wat heb ik daarvoor nodig…hoe hou ik dan rekening met een ander?”

Want zonder tegenslag bestaat er geen overwinning. Voor ons geldt het motto “Juist dat wat moeite kost, blijkt achteraf de moeite waard“.

Wonen bij Varrari’s Huis
De woongroepen bij Varrari’s Huis zijn bedoeld voor jongeren vanaf 14 jaar die meer baat hebben bij een kleinschalige woongroep waar meer cliëntgericht gewerkt en gehandeld kan worden. Jongeren gaan naar school, stage en/of werk en hebben minimaal een ZZP 4/5 GGZ C, beschermd wonen indicatie.

dagelijkse-klusjesElke woongroep bestaat uit maximaal 5 jongeren die dan samen met onze begeleiders een gezamenlijke huishouding voeren, waarbij we een normale, gezonde gezinssituatie zo dicht mogelijk willen benaderen. Als je bij Varrari’s Huis woont, ben je verplicht naar school te gaan, of werk of dagbesteding te hebben.

Als het voor jou niet zo makkelijk is om werk te vinden, of als het op school niet gaat zoals je zou willen, bieden wij ook daar begeleiding bij. We helpen je bijvoorbeeld bij het zoeken naar werk, of kijken met jou of je dingen anders kan aanpakken. Voor cliënten  die behoefte hebben aan veel kortere lijnen, een meer persoonlijke benadering, maar die ook met de verantwoordelijkheid die dat met zich mee brengt om kunnen gaan.

Bijvoorbeeld een cliënt wil met een vriend iets gaan ondernemen (bioscoop). Hij/zij kan dit dan direct met ons overleggen en dit kan ook direct besloten worden. Vergelijkbaar met een normale gezinssituatie.